شریعتی و متهم کردن قرآن و پیامبر به تفرقه افکنی!
دکتر شریعتی در یکی از کتاب های خود ایجاد فرقه ها ومذاهب گوناگونی که بعد رسول الله به وجود آمده است را به گردن قرآن و شخص پیامبر می اندازد و این تفرقه را نتیجه رفتار و منش قرآن و پیامبر میداند به عبارت زیر توجه بفرمائید:
((اگر ادب علمی به من اجازه ابراز نظریه ای در تاریخ اسلام بدهد، می توانم بگویم که اختلاف اصلی مذاهب را در اسلام که ثمره طبیعی ومنطقی اختلاف اصلی در درک ها و مشرب های افراد ،اقوام و ازمنه است-پیغمبر و کتابش خود بعهده وپایه گذاری کرده اند و بذرهای این کشته های گوناگون و رنگارنگ را بدست خود در مزارع افکار و ارواح افشانده اند ....کتاب سلمان پاک ص 20))
================================================================
جالبه اولش می فرماید اگر ادب علمی!اجازه بدهد ولی از اول تا به آخر آن کلمه ای علمی نیافتیم فقط محض اطلاع دکتر و پیروانش که ظاهرا نه قرآن را خوب مطالعه کردند و نه سیره رسول الله را می داند چند نمونه عرض کنم:
در خود قرآن میخوانیم گروه گروه شدن و حزب حزب شدن یک نوع عذابی از جانب خداوند است حال چگونه ممکن است که سیره قرآن بر این اساس باشد؟!
قُلْ هُوَ الْقادِرُ عَلى أَنْ یَبْعَثَ عَلَیْکُمْ عَذاباً مِنْ فَوْقِکُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِکُمْ أَوْ یَلْبِسَکُمْ شِیَعاً وَ یُذیقَ بَعْضَکُمْ بَأْسَ بَعْضٍ انْظُرْ کَیْفَ نُصَرِّفُ الْآیاتِ لَعَلَّهُمْ یَفْقَهُونَ ( انعام آیه 65 )
و همچنین قرآن همه را تشویق می کند که به حبل و ریسمان الهی چنگ زنند و از تفرقه و پراکندگی نهی میکند:
وَ اعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعاً وَ لا تَفَرَّقُوا(آل عمران آیه 103)
قرآن را بواسطه عدم شناخت درست و بی اطلاعی از آن که که محجور کردید... ولی حق رسول الله اینگونه بود که چنین اتهامی به وی وارد کنید؟! مگر پیامبر نبود که در دعوت عشیره اقربین علی را جانشین خود معرفی کرد؟! مگر پیامبر نبود که در حدیث ثقلین راه سعادت را در دو چیز خلاصه کرد: تمسک به قرآن و اهلبیت؟! مگر رسول الله نبود که علی را حبل الله المتین معرفی کرد؟! مگر پیامبر نبود که علی را صراط مستقیم معرفی کرد؟! واقعه غدیر دروغ بوده است؟! و صد ها واقعه تاریخی دیگر که اگر به آن ها دقت می کرد چنین حرف سخیفی را نمی زد...
پیامبر با همه این تأکیدات خواست که جامعه دچار تفرقه نشود و همه راه مستقیم که همان اهلبیت هستند را در پیش بگیرند؛ ولی متأسفانه در سقیفه اتفاق افتاد آنچه اتفاق افتاد و فکر کنم حتی اهلسنت هم تا به حال از خودشان چنین دفاعی را نکرده بودند که شریعتی با متهم کردن پیامبر از آن ها کرد!
به نقل از : http://talabeh69.parsiblog.com
کلمات کلیدی: نقد تفکرات التقاطی شریعتی